Goražde

Kajakaši goraždanskog Buka prave kamp na Modranu kod Ustikoline

Lokalitet Modrana kod Ustikoline okupio je jučer veliki broj mladih sportista koji su željeli učestvovati u akciji čišćenja ovog prostora na kojem niče veliki kamp za pripreme Kajakaškog kluba “Buk” Goražde. Već sedmicama goraždanski kajakaši čiste ovaj prostor kako bi stvorili bolje uslove za treninge i pripreme ekipa koje će učestvovati na budućim takmičenjima.

“Mi već nekoliko vikenda čistimo ovaj prostor, a danas su nam se pridružili i mladi karatisti KK Holidey koji ima jednu sekciju u Ustikolini i sa trenerom Senadom Hodovićem odlučili da nas podrže. Stigli su i drugi mladi sportisti tako da smo ovo danas pretvorili u veliku akciju i lijepo druženje. Pokosili smo travu, raščistili, pa je vrijeme i za roštilj, odbojku i druženje”, kaže Sanin Herenda, iz rukovodstva KK BUK Goražde.

Kajakaški klub Buk skoro da je bio pred gašanjem sve do događaja iz februara ove godine kada su kajakaši Ahmet Fazlić i Denis Rašidović spasili djevojku od utapanja u Drini. Interes za klub postao je ogroman, a vratio mu se i dio nekadašnje ekipe koja želi nastaviti rad sa mladima.

“Osim prostorija u Goraždu potrebno nam je mjesto za kamp u kojem će se obaviti pripreme, a idelan je prostor Modrana tako da smo u prvoj fazi dobili saglasnost, postavili jedan vojni kontejner zahvaljujući Amerikancima, ali će nam trebati još kontejnera, to je prioritet jer kad dovedemo djecu u kamp moramo im napraviti sapvaonice. Uključili smo i civilnu zaštitu, nadamo se da će nam općina Ustikolina omogućiti vodu, struju i sve što je potrebno. Već su nam se javili mnogi klubovi iz susjednih zemalja koji žele provesti vrijeme ovdje, zato su nam potrebni kapaciteti. Ovo je najbolje mjesto gdje može biti kamp, a osim toga planiramo raditi dvosmjerno, u takmičarskom dijelu gdje već naredne godine planiramo otvoreno prvenstvo u kajaku, a raditi i projekat spašavanja na vodi i pod vodom u koji ćemo uključiti starije kajakaše”, kaže Herenda.

Uskoro će klub raspisati i poziv za prijem mladih članova kojima će biti potrebni i iskusniji treneri jer rad sa kajacima je veoma zahtjevan.

rtv bpk

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close