MAGAZIN

Indijski frizeri savjetuju kako do sjajne i zdrave kose

Ovo su tajne koje Indijke vole da praktikuju.

Zdrava, jaka i sjajna kosa san je svake djevojke, ali mogu postojati desetine faktora koji mogu utjecati da vaša kosa izgleda tako.

Ponekad odlučimo da kupimo skupe proizvode da bismo riješili problem, ali indijski stručnjaci predlažu jednostavne ali efikasne načine bez trošenja mnogo novca. Ovo su tajne koje Indijke vole da praktikuju, zbog kojih ih često na televiziji možemo vidjeti sa bujnom i sjajnom kosom.

Završite pranje kose hladnim ispiranjem 

Korištenje tople vode pod tušem rastvara masne lipide koji oštećuju vašu kožu i kosu. Hladna voda je mnogo bolja za vašu kosu nego topla jer kada kosu isperete toplom vodom, ispirate hranljiva ulja. Topla voda je dobra samo za fazu šamponiranja, kažu indijski frizeri. Hladna voda je za fazu stavljanja regeneratora. Završite hladnim ispiranjem da biste zadržali vlagu.

Izbjegavajte feniranje nakon tretmana

Indijci također preporučuju da ne sušite kosu nakon bilo kakvog tretmana jer to sprečava maksimalnu korist. Samo pustite da se vaša kosa osuši prirodno. Također, za bolji rezultat, operite kosu prije bilo kakvog nanošenja maske.

Koristite zeleni čaj za kosu 

Zeleni čaj je moćan napitak za detoksikaciju vašeg tijela, ali također ima isti efekt na vašu kosu. Istraživači dokazuju da stimuliše rast. Možete pomiješati zeleni čaj u prahu s ružinom vodicom da biste poboljšali formulu i stvorili miris.

face.ba

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close