Ostele vijesti

Stanje na putevima u BiH: Smanjena vidljivost, učestali odroni kamenja i zemlje na kolovoz

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

– Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, a skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja ili zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Zbog velikog broja upita, vozače podsjećamo da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u našoj zemlji stupa na snagu 1. novembra – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Regulacija semaforima

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. 

Obilaznica oko tunela

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Donji Vakuf – Jajce (Skela), Žepče – Topčić Polje (Donja Golubinja), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda), kao i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

avaz

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close