KORONA

U Katonu Sarajevo 177 novozaraženih, nije bilo preminulih od koronavirusa

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, poteklog dana u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 177 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon laboratorijskog testiranja 1.249 uzoraka. U istom periodu, od Covid-19 infekcije se oporavio 126 građana i nije bilo preminulih od posljedica ove bolesti.

Trenutno su na bolničkom liječenju 204 pacijenta, od kojih je 181 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži. 

Kanton Sarajevo danas bilježi 1.508 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije. U samoizolaciji su trenutno 3.204 osobe. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirane su ukupno 59.103 osobe zaražene koronavirusom, te 56.205 izliječenih.

Na Zetri i dalje traju “Dani otvorenih vrata”, gdje je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava. Također je i na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad, Novi Grad i Novo Sarajevo omogućeno vakcinisanje stanovnicima ovih lokalnih zajednica, koji imaju više od 18 godina, bez prethodne najave.

avaz

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close