GoraždeSport

Kasim Kamenica proslavljeno rukometno ime preuzeo vođenje MRK Goražde

Proteklih dana bilo je radno u muškom rukometnom klubu Goražde, gdje je održana izvještajno-izborna skupština kluba te je nakon dugo vremena izabrana nova uprava kluba.

Cilj uprave kluba je da u narednom periodu Muški rukometni kub Goražde, igra značajnu ulogu u BH rukometu te što prije vrate sjaj i ugled kakvog Goražde zaslužuje.

Održana je prva konstituirajuća sjedinia UO MRK Goražde gdje je za predsjednika kluba izabran Kasim  Kamenica dugogodišnji proslavljeni rukometni stručnjak.  Koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri vodio velike klubove i reprezentacije bivše Jugoslavije. Sigurni smo da će svojim znjanjem, radom i zalaganjem donjeti stabilnost i Goražde vratiti u društvo najboljih.

Za potpredsjednika izabran je Ernest Imamović (gradonačelnik Grada Goražda), za drugog potpredsjednika ostavljeno je upražnjeno mjesto generalnog sponzora koji će biti predstavljen u narednom periodu.

Pored predsjednika i potpredsjenika izabrani su i ostali članovi UO: Nermin Mujezinović, Edin Aganović, Amir Ćoralić, Nezim Alagić, Mirsad Agović, Nasko Krajišnik, Dina Ušanović.

Priorite uprave je postizanje vrhunskih sportskih rezultata omladisnkih selekcija kroz okupljanje velikog broja mladih u svim selekcijama kluba, kordinaciju rukometne škole također će voditi rukometna legenda te proslavljeni rukometni trener Kasim Kamenica kao sportski kordinator svih selekcija kluba, što bi zasigurno donijelo neprocjenjiv dobitak za rukometni sport grada na Drini.

gorazdeonline

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close