Istočna Bosna

Na području Foče oduzeto 15.000 cigareta, oružje i municija

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su jučer na području Foče zaplijenili cigarete bez akciznih markica, oružje i municiju.

Kako su saopćili, u nastavku akcije u kojoj je 22. marta 2021. zaplijenjeno 15.000 kutija cigareta bez akciznih markica, prema naredbi Suda Bosne i Hercegovine jučer je izvršen pretres porodične kuće B.J. na području Foče.

Pretres je obavljen u cilju pronalaska, kako su naveli, dokaza izvršenja krivičnog djela “Neovlašteno skladištenje roba” iz člana 210b Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašten promet akciznih proizvoda” iz člana 210a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta, kako su istakli, određena količina cigareta bez akciznih markica kao i telefoni i SIM kartice, Scout Gard kamera, noćni dvogled sa infracrvenim svjetlom, puška M48 A kalibra 7.9 mm, 124 komada municije kalibra 7.9 mm i 16 komada municije za pušku 7.62 mm.

U Foči zaplijenjeni cigarete, oružje i municija (Foto: Granična policija BiH)

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Neovlašteno skladištenje roba”, a u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašten promet akciznih proizvoda” i “Neovlašteno držanje naoružanja vojne opreme i municije” iz člana 361. stav 1 Krivičnog zakona RS, spomenuti bosanskohercegovački državljani B.J. i M.J., koji se dovodi u vezu sa ovim događajem, ispitani su u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima, saopćili su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close