Uncategorized

U Trebinju počela vakcinacija osoba starijih od 65 godina

U Trebinju je počela vakcinacija osoba starijih od 65 godina. Vakcinacija je organizovana u sportskoj dvorani “Miloš Mrdić”. 

Prethodnih dana, osobe starije od 65 godina prijavljivale su se svojim porodičnim ljekarima. Volume 0% 

Dobit će termin revakcinacije

Prema riječima Jelene Durić, epidemiologa u Domu zdravlja Trebinje, u Trebinje je stiglo 1.500 doza ruske vakcine „Sputnjik V“, a očekuje se da će u dva dana vikenda biti toliko i vakcinisano Trebinjaca treće životne dobi.

– Na neki način ovo je historijski dan za naš grad, a za sada sve teče bez problema. Osobe koje se budu danas i sutra vakcinisale dobit će i termin revakcinacije. Dobili smo informacije od nadležnih da su i te vakcine već stigle – pojasnila je dr. Durić i dodala da je epidemiološka situacija veoma ozbiljna i da je izuzetno važno da građani poštuju mjere zaštite.

Veliki je broj oboljelih.

– Veliki broj osoba koji se javljaju u respiratorne ambulante Doma zdravlja, kao i djece koja se sa respiratornim infekcijama javljaju pedijatrijskim ambulantama – istakla je Durić.

Dr. Tatjana Bošnjak, načelnik službe porodične medicine u Doma zdravlja Trebinje je navela da je vakcinacija organizovana veoma kvalitetno – zakazivanjem termina preko ambulanti porodične medicine, zbog čega gužvi nema.

U roku od dva dana svi pozvani

– Prijavilo se, oko 1.300 Trebinjaca, ali će ih biti vakcinisano i više, jer nije planirano niti je moguće da pripremljene doze budu rashodovane. Osobe su je javljale svojim porodičnim timovima, sestre su ih registrovale i u roku od dva dana svi su pozvani i dobili termin – na deset minuta. Također, svi ljekari i sestre su i danas ovdje – da budu uz svoje pacijente – naglasila dr. Bošnjak i dodala da su na vakcinisanju angažirani ljekari i sestre više službi Doma zdravlja Trebinje, a zahvalila je i javnoj ustanovi „Trebinjesport“, koja im je ustupila prostor i stavila svoje zaposlene na raspolaganje dok traje imunizacija.

Avaz

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close