Novosti

Fudbaleri Goražda pripremaju se u katastrofalnim uslovima

– Fudbaleri Goražda započeli su pripreme za nastavak prvenstva Prve lige FBiH.  Treniraju na pomoćnom terenu Gradskog stadiona „Midhat Drljević“ u Goraždu koji je u katastrofalnom stanju.

„ Pripreme su počele u ponedjeljak prozivkom igrača. Nastavak prvenstva slijedi za nešto više od 40 dana, međutim uslovi  na terenu ne dozvoljavaju nam da radimo ono što smo zamislili. Nadamo se boljem i da će grad pomoći oko nastavka priprema u smislu uređenja terena.  Uslovi u kojima trenutno fudbaleri  treniraju su jako loši i mislim da je nužno da se on makar uredi, prije nego što se postavi umjetna trava, da se može normalno trenirati“ – ističe  šef stručnog štaba FK Goražde Dženan Hošić.

Uprava ostaje ista,  no vrlo su izvjesne promjene u igračkom kadru. Tatar je na meti drugih klubova i postoji mogućnost da će napustiti FK Goražde, ali  po riječima trenera Hošića,  dosta je mladih poput Haznadara, Salanovića i drugih, na koje treba obratiti pažnju.

„ Mislim da imamo dobru ekipu i uz dva tri dobra pojačanja možemo biti konkurenti za vrh tabele. Ekipa je dobra, dobro selektirana. Mislim da ima i dobro rukovodstvo koje je stvarno velika podrška igračima, ali mišljenja sam da grad mora puno više pomoći u izgradnji terena i obezbjeđenju uslova za treniranje. Svlačionice i sve ostalo je u lošem stanju a ovakav klub to ne zaslužuje. Jedino  što možemo uraditi je da odigramo veći broj utakmica, a najbliži teren je u Sarajevu tako da ćemo to pokušati uraditi, a ukoliko se ovo ne riješi imamo veliki problem“ – kazao je šef stručnog štaba FK Goražde.

Entuzijazma u ekipi ne nedostaje potvrdio je kapiten FK Goražde Eldin Dučić koji takođe očekuje poboljšanje uslova na terenu.

„ Pripremamo se, trener je nametnuo jak tempo od samog poečtka. Uslovi su veoma loši, gotovo nezadovoljavajući  i očekujemo da će u skorije vrijeme biti postavljena umjetna trava i da će se uslovi popraviti kako za nas tako i omladinski pogon FK Goražde. Nadamo s e da ćemo se što bolje pripremiti i nastaviti sa dobrim igrama, tamo gdje smo i stali. Malo nas je možda poremetio poraz u zadnjem kolu prvog dijela ali vjerujemo da ćemo  igrati veoma važnu ulogu u nastavku prvenstva i da ćemo biti u samom vrhu“ – kazao je Dučić.

U stručnom  štabu se pribojavaju da će ukoliko uslovi ostanu ovakvi  teško moći pripremiti ekipu, a uprava traga za rješenjima u razgovorima sa novim gradskim rukovodstvom.  Drugi dio prvenstva Prve lige FBiH FK Goražde  započet će na domaćem terenu protiv ekipe Bratstva.

rtv bpk

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close