Novosti

Šeranić u Višegradu: Unaprijedili smo zdravstvenu uslugu u Domu zdravlja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas opštinu Višegrad gdje je razgovarao sa načelnikom opštine i direktorom Doma zdravlja o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici i o digitalizaciji rendgen opreme višegradskog Doma zdravlja.

Ministar Šeranić je rekao da će se savremenom opremom u Domu zdravlja u Višegradu unaprijediti zdravstvena usluga u ovoj ustanovi.

ALEN ŠERANIĆ, ministar zdravlja i socijalne zaštite

„Razgovarali smo o pomoći Domu zdravlja gdje smo digitalizovali RTG aparat i time unaprijedili zdravstvenu uslugu u Domu zdravlja, sa druge strane razgovarali smo o trenutnoj epidemiološkoj sitiuaciji, načinu buduće organizacije samog Doma zdravlja koji podrazumijeva unaprijeđenje kapaciteta prijemnih ambulanti i ostvarivanje prava koje pacijenti treba da imaju“

MLADEN ĐUREVIĆ, načelnik opštine Višegrad

„Već je dogovoreno da će naš Dom zdravlja ući u projekat energetske efikasnosti i samim tim doći dodatna pomoć naše vlade i time naš Dom zdravlja će biti bolji uslovi za rad ne samo zaposlenih, već svih koji trebaju usluge Doma zdravlja“.

Od početka pandemije u Višegradu je registrovano 200 oboljelih od virusa korona, a aktivno je 28 zaraženih virusom korona.

SNEŽANA ĐUROVIĆ, direktor Doma zdravlja Višegrad

„Prati se situacija svakodnevno, svi pacijenti koji imaju simptome javljaju se telefonom i biće pregledani u kovid ambulanti i po načinu rada Doma zdravlja biće testirani PCR testom“

Na sastanku je razgovarano i o pomoći Centru za socijalni rad, jer njihove prostorije nisu adekvatne i ne ispunjavaju određene uslove, a u narednih nekoliko mjeseci u planu je njihovo preseljenje u druge prostorije i adekvatno opremanje.

Izvor: BHRT

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close