Ostele vijesti

Oglasili se iz Otvorene mreže: Batko je siguran da će se sve pozitivno završiti

Nakon što je u akciji SIPA-e uhapšen sarajevski TV voditelj i humanista Almir Čehajić Batko iz nevladine organizacije Otvorena mreža čiji je on direktor su se oglasili na društvenoj mreži Facebook.Oni prenose Čehajićeve riječi kako je siguran da će se sve pozitivno završiti “kako za organizaciju, tako i za pacijente”.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pod nadležnosti kantonalnog Suda i Tužilaštva od ranih jutarnjih časova u okviru operativne akcije “Network” vrše pretrese na četiri lokacije u Sarajevu.


U pitanju su dva stambena i dva poslovna objekta od kojih su jedno prostorije “Otvorene mreže”. Ovo je potvrđeno i u objavi na Facebook stranici organizacije, kao i to da je izuzeta određena dokumentacija iz službenih prostorija.

Kao razlog SIPA-inog pretresa Čehajić navodi prijavu pacijenata koji su u programu “Otvorene mreže” za kadeverične transplantacije.

Inače se ova nevladina organizacija, između ostalog, bavila finansiranjem i skupljanjem pomoći za liječenje teško oboljelih.

Klix.ba

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close