Ostele vijesti

Direktor KPZ-a Foča potvrdio samoubistvo Vidovića: Kako se ubio najčuvaniji zatvorenik u najstrožijem zatvoru?

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča Siniša Golijanin potvrdio je danas da se zatvorenik Saša Vidović (37) objesio jučer u ovom zatvoru, te istaknuo da je danas porodica preuzela njegovo tijelo, dva oproštajna pisma koja je ostavio i lične stvari.

– On je do sada pet puta izdržavao kaznu u KPZ Foča i nikada nije pokušao samoubistvo – rekao je Golijanin.

Kako nezvanično saznaje Faktor, Vidović se objesio tregerom od torbe o kvaku vrata u svojoj ćeliji i to na dan kada je njegova porodica obilježavala krsnu slavu Miholjdan.

Iz sigurnosnih razloga, bio je jedan od najčuvanijih zatvorenika u najstrožije čuvanom zatvorskom odjeljenju – “C odjeljenju” KPZ-a Foča, koji je zbog rigoroznih uvjeta nazvan “bosanskim Alkatrazom”.

Kao što smo ranije objavili, Vrhovni sud RS-a je u junu potvrdio presudu Saši Vidoviću (37) iz Bijeljine na 19 godina zatvora i Aleksandru Bulatoviću (33) iz Banje Luke na 16 godina, zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu u oktobru 2016. godine.

Nakon pravosnažnosti presude, Vidović je ostao da izdržava dugotrajnu kaznu zatvora u “C odjeljenju” u Foči, gdje se smještaju visokorizični zatvorenici. Boravak na ovom mjestu podrazumijeva da zatvorenici borave sami, da sami idu u šetnju i da su pod stalnim nadzorom.

Vidovićev advokat Rusmir Karkin potvrdio je za Faktor da je obaviješten da je njegov dojučerašnji branjenik počinio samoubistvo vješanjem u u jednoćelijskoj sobi.

– Zvanično sam obaviješten da je počinio samoubistvo u toku jučerašnjeg dana u ćeliji. Bio je u “C odjeljenju” za posebnu sigurnost, gdje su ograničena kretanja i ograničeni kontakti – kratko je istaknuo Karkin.

Iz KPZ-a Foča su potvrdili da je o ovom slučaju obaviještena policija i nadležni tužilac.

Faktor.ba

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close