KORONA

U Kantonu Sarajevo 44 novozaraženih koronavirusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Kantonu Sarajevo potvrđena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom.Porodičnim klasterima ili kontaktima prethodno oboljelih pripada njih 33, odnosno 75 posto, i u samoizolaciji su od ranije.

Od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 441 testiranu osobu, s tim da su njihovi uzorci prikupljeni u periodu od 04. do 07. oktobra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavilo se 37 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom trenutno 246. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 37 osoba.

Na sreću, nije bilo preminulih, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom i dalje 85.

Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 4.838 zaraženih osoba, od čega je njih 4.507 oporavljeno od infekcije koronavirusa.

U periodu od 24. septembra do 8. oktobra ove godine, rješenjima inspekcije naložena je 581 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Klix.ba

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close