Uncategorized

Stroga naredba Kriznog štaba:Zabranjeno pušenje nargile u BPK Goražde

Zabranjuje se usluživanje nargila u svim objektima na području BPK Goražde, navedeno je u posljednjoj naredbi Kriznog štaba Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Krizni štab Ministarstva zdravstva ovog kantona na 22. sjednici razmatrao je trenutnu epidemiološku situaciju, koja je veoma pogoršana u našem Kantonu.

Kako je istaknuto, na snazi su i dalje 37 naredbi i preporuka izdatih od stane Federalnog ministarstva zdravstva, a pored tih mjera u Kantonu juče su usvojene nove mjere i preporuke koje će biti na snazi narednih 15 dana. 

Ove mjere donesene su s ciljem suzbijanja dalje virusa koja je prisutna u kantonu i kako bise još jednom upozorilo građanstvo na opasnost od COVID 19.

Međutim, zabrane očigledno nisu urodile plodom, a u većini nargila objekata, sve je funkcionisalo i kao prije pandemije. Bez razmaka stolova, uz uživanje nargile.

Najveći broj ugostiteljskih objekata u Goraždu se u potpunosti pridržava mjera, međutim primjetno je da te mjere ne važe za nargila barove i pojedine objekte, bez obzira na upozorenja.

Također, pojedina okupljanja izvan grada, na različitim “sijelima” ili “domjencima” koja se iz određenih objekata prenose i direktno na društvene mreže, mogla bi biti i veći izvor zaraze koronavirusom nego što je to slučaj sa ugostiteljskim objektima koji se uredno pridražavaju propisanih mjera.

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close