GoraždeOstele vijesti

Goraždanka Lejla Čaušević vrlo brzo osvojila publiku i niže uspjehe


Lejla Čaušević manekenstvom se bavi tek osam mjeseci, a uspjesi koje već postiže otvaraju joj vrata svijeta o kojem je sanjala.

Na takmičenju koje je u Tuzli prije nekoliko dana organizirao EMI magazin, titula Miss foto model BiH pripala je Aleksandri Pejčić iz Doboja, njene pratilje su Nadina Spahić iz Teslića i Angelina Arslanović iz Bosanske Otoke, Foto model EMI magazina je Minela Omerović iz Kaknja, dok je 19-godišnja Goraždanka ponijela titulu Foto model inerneta.

– U novembru 2019. godine prvi put sam otišla na kasting za agenciju ABC models. Na mojoj prvoj reviji nosila sam modne kombinacije brenda “Astra – Borovo”. Takmičenje u Tuzli bio je tek drugi veliki korak za mene. Bilo je 100 prijavljenih djevojaka i na kraju sam ušla u top pet finalistica. Konkurencija je bila jaka i zato sam preponosna na ovaj uspjeh. Želim čestitati svim divnim djevojkama koje sam tamo upoznala i s kojim sam sklopila divna prijateljstva – kaže nam Čaušević.

Podrška agencije ABC Models ohrabrila je da sigurnije korača modnim pistama, te da u manekenstvu ne vidi samo hobi. Odlučila je, kaže, da to bude ozbiljan posao kojim će se baviti i od kojeg će zarađivati.

– Završila sam akademiju ABC MODELS agencije, a direktori Zdravko i Stella zaista čine sve da se svaka djevojka osjeća posebno. Želim u bliskoj budućnosti raditi van svoje države, već sam trebala otputovati za Dubai ali zbog situacije sa Covidom-19 to je odgođeno. Očekuje me i takmičenje za Miss Federacije i očekujem dobar rezultat.

Mlada sam, vrlo ambiciozna i znam da uvijek mogu bolje, a ništa ne bi bilo moguće bez ogromne podrške moje porodice, momka i prijatelja. Kad zakoračim na modnu scenu znam da moram zablistati zbog njih da budu ponosni na mene – dodaje Lejla Čaušević.

gorazdeonline.ba

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close