Novosti

Muftija Muamer Zukorlić pozitivan na koronavirus

Pandemija koronavirusa uzima maha u Novom Pazaru, a među zaraženima nalazi se i muftija Muamer Zukorlić. On je ovu potvrdio na društvenim mrežama.

“Zahvaljući se na vašoj pažnji i zabrinutosti obavještavam vas da sam na kućnom liječenju od covida 19. Nekoliko dana sam imao kompleksnu kliničku sliku, a sada sam hvala Bogu bolje. Vjerujem da je najteže već prošlo”, napisao je on.

Zabrinut sam zbog stanja u Sandžaku, dodao je, a posebno u Novom Pazaru i Tutinu gdje je došlo do kolapsa u zdravstvenom sistemu i kriznom menadžmentu nadležnih.

“Dajem punu podršku malobrojnom medicinskom osoblju na herojskoj borbi za živote ljudi u izuzetno teškim okolnostima. Puna podrška oboljelim građanima i njihovim porodicama sa dovom da pobjede u ovoj teškoj borbi. Sandžak će pobijediti i ovu kušnju inšaAllah”, napisao je Zukorlić.

Novi Pazar posljednjih dana proživljava velika iskušenja, broj zaraženih raste, a medicinskih radnika koji su dostupni i sredstava je sve manje. Vlada u Beogradu poriče da je situacija toliko teška.

klix.ba

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close