Novosti iz BiH

Među turistima u Neumu nema straha: Pune plaže i kafići, maske nose samo u prodavnicama

Uprkos činjenici da raste broj zaraženih koronavirusom u našoj zemlji, ali i u u regionu, čini se kako u Neumu ipak nema straha. Veliki broj turista preplavio je jedini bh. grad na moru, plaže i kafići su puni, a maske se nose samo u prodavnicama.

Iako je ljetna sezona tek počela, bh. građani su odlučili iskoristiti lijepo vrijeme i uživati u čarima mora. U tome ih nisu spriječili ni svakodnevni pozivi nadležnih na oprez i apeli da se pridržavaju mjera kako bi se zaštitili od koronavirusa.

“Evidentno je da u Neumu ima više turista nego jučer i da je velika navala. Međutim, maske nose samo u prodavnicama, dok ih u kafićima ne nose ni ugostiteljski radnici, a ni gosti. Nema panike. Temperatura je vrlo ugodna, kafići su puni gostiju, kao i plaže”, kazala nam je jedna turistkinja iz Sarajeva.

Podsjetimo, nakon što je Hrvatska uvela 14-dnevnu samoizolaciju za stanovnike Bosne i Hercegovine, kolone automobila su se od jutarnjih sati formirale prema Neumu i to preko Svitave, a naša ekipa je zabilježila ogromne gužve.

Jedan od razloga za veliku navalu prema Neumu preko Svitave leži i u činjenici da je otežan prelazak granice čak i uz uvjerenje da se teritorija Hrvatske sve do Neuma koristi samo kao tranzit.

klix.ba

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close