MAGAZIN

Angelina Jolie progovorila o razlozima bračnog kraha s Bradom i koroni

Holivudska glumica Angelina Jolie jedan od svojih najiskrenijih intervjua dala je za časopis Vogue. Prvi put je govorila o razlozima bračnog kraha s bivšim suprugom Bradom Pittom i o tome kako je razvod utjecao na njenu djecu.

Vijest o razvodu jednog od najpoznatijih parova 2016. odjeknula je poput bombe u medijima.

“Razvela sam se zbog dobrobiti svoje porodice. Bila je to prava odluka, a ja se nastavljam fokusirati na njih. Neki su odlučili iskoristiti moju šutnju, a djeca vide i čitaju laži koje se pišu o njima u medijima. No, trudim se stalno ih podsjećati da samo oni znaju koja je prava istina”, otkrila je Angelina u intervjuu za Vogue.

Glumica se osvrnula i na odgoj usvojene i biološke djece. Maddox, Pax i Zahara su usvojeni, dok su Shiloh i blizanci Vivienne te Knox njena i Bradova biološka djeca.

“Sa svojom usvojenom djecom ne mogu pričati o trudnoći, no zato mogu pričati o detaljima i ljubavi i svemu što smo prošli zajedno. Možemo pričati o cijelom tom putovanju da ih pronađem i kako je bilo pogledati im prvi put u oči”, kazala je Jolie.

Jolie je poznata kao velika humanitarka. Njena prva misija bila je Sierra Leone u posljednjim godinama građanskog rata koji je trajao od 1991. do 2002. Od tada putuje u zemlje uključujući Liban kako bi upoznala sirijsku djecu izbjeglice, Irački Kurdistan kako bi istaknula potrebe od 3,3 miliona raseljenih. Osvrnula se i na pandemiju koronavirusa.

“Zaista sam zabrinuta za ljude u Jemenu. Pet godina živjeli u brutalnom sukobu, pretrpjeli razne napade, neselektivno granatiranje, seksualno nasilje i mučenje. Polovina njihovih bolnica je uništena. Ljudi su na rubu gladi i očaja, a sada se još suočavaju i s koronavirusom”, istakla je glumica.

Konstatovala je kako smo tek na početku socijalne i ekonomske krize i kako će trebati mnogo strpljenja i pomoći da sve prevaziđemo.

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close