Ostale vijesti

Milanović: Isticanje ustaškog simbola je bila sabotaža državnog protokola

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je jučer napustio obilježavanje godišnjice vojne akcije “Bljesak” zbog isticanja ustaških simbola izjavio je da je riječ o sabotaži na nivou državnog protokola te da se tako nešto nikada nije desilo.

Milanović je svečanost napustio nakon što je jedan muškarac istaknuo majicu s natpisom “Za dom spremni”.

Na pitanje je li preburno reagirao u intervjuu za RTL je rekao da je to bilo nužno, isprovocirano. 

“Nisam se čuo s premijerom. Došao sam prije i rekao sam: Dečki, to tako ne može. Jeste li u stanju to riješiti? Oni su bili smotani i zbunjeni, tu neko organizacijski stoji iza toga. Gotovo je s pretvaranjem. Tome se mora stati na kraj. Ja niti mogu niti hoću stajati represijom, mada smatram da to treba zabraniti zakonski. Na kraju krajeva, Plenković je tog čovjeka priveo u policiju nakon što je sve završilo. No, ponovit ću vam, zamišljeno je bilo ispred predsjednika države koji je još uvijek glavni komandant, predsjednika Vlade, koji je predsjednik stranke tim ljudima, vijence polažu žrtve, što je normalno i često je bilo, ali i zapovjednici”, rekao je on.

Kada je 2015. bio vojni mimohod, upitan je Milanović u intervjuu, nije mu to isto smetalo.

“Moguće. Nisam vidio. Pogriješio sam. Ali ‘Za dom spremni’ ne vjerujem da je bilo. To bi volio vidjeti. No, to su toliko bijedna izmotavanja. Što to znači? Da je ovo ispravno? Što to znači da ako sam neki puta nešto propustio vidjeti ili reagirati da se s time slažem. Sad smo imali priliku vidjeti da premijer, predsjednik stranke i njegovi suradnici, nakon što su vidjeli i nakon što su upozoreni, su pokazali strah, nerazumijevanje, kukavičluk, slaganje. I nakon toga su tog istog čovjeka priveli u policiju. Protiv čega su njegovi prijatelji protestovali”, upitao je on.

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close