GoraždeOstele vijesti

Grad Goražde raspisuje javni poziv za dodjelu plastenika od 50m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja u projektu

Na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, a u cilju razvoja plasteničke proizvodnje, Gradu Goraždu su dodijeljena sredstva na osnovu kojih je raspisan Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 50m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja u projektu.

Javni poziv je otvoren 10 dana od dana objavljivanja (do 04.05.2020.godine), a pravo  na učešće u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja grada Goražda koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi porodice, kao i zemljište iznajmljeno u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na službenoj web stranici Grada Goražda www.gorazde.ba, te u Službi za finansije, trezor i privredu ili na broj telefona 038/221-002, lokal 256 svakim radnim danom od 08:00-14:00 sati.

Govoreći o kriterijima i uslovima, te detaljima vezanim za Javni poziv gradonačelnik Grada Goražda Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao – ”Odlukom Vlade Federacije BiH, a na zahtjev lokalnih zajednica mi smo aplicirali i odobrena su nam sredstva u iznosu od 60.000,00 KM za porojekte pomoći poljoprivrednicima. Želim da istaknem da smo u odobravanju ovih sredstava imali pomoć i od strane zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dževada Adžema i evo od tih sredstava je raspisan javni poziv kojim će se dodjeliti plastenici od 50m2 za naše poljoprivredne proizvođače. Čini mi se da nikad nije bilo više uzoranih imanja kao ove godine i s te strane mi ćemo već u narednoj sedmici imati završen javni pozivi i svi oni koji prođu na javnom pozivu ubrzo će im biti isporučeni plastenici, a svim ostalima poljoprivrednicima nastojaćemo pomoći kao što smo to radili i do sada.”

Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close