GoraždeOstele vijesti

U Goražde dopremljena medicinska pomoć iz Srbije

Dopremljena su i dva respiratora, jedan klinički i jedan mobilni

Goražde je dopremljena pomoć Republike Srbije, što je rezultat pisma koje je predsjedniku te zemlje Aleksandru Vučiću uputio gradonačelnik Muhamed Ramović, zatraživši konkretnu medicinsku pomoć, koja je kasno sinoć stigla u grad na Drini.

Dopremljena su dva respiratora, jedan klinički i jedan mobilni, 300 testova za koronavirus, zatim 10.000 jednokratnih zaštitnih rukavica, 10.000 respiratornih maski, 500 litara dezinfekcionih sredstava, 500 vizira, 200 zaštitnih skafandera za medicinsko osoblje i isto toliko zaštitnih naočala.

– Iako smo se nadali i priželjkivali da će medicinska oprema biti isporučena ranije, budući da se još ne nazire kraj pandemije, oprema će biti od velike koristi našim zdravstvenim ustanovama i građanima. Ovom prilikom želim da zahvalim predsjedniku Republike Srbije i svim građanima Republike Srbije na vrijednoj opremi i razumijevanju. Zahvalnost dugujem i prijateljima iz Sandžaka koji su pokazali izuzetnu susretljivost i želju da daju doprinos u obezbjeđivanju opreme za svoje sunarodnjake u Bosni i Hercegovini – istakao je Ramović.

Dodao je da je Gradska uprava uputila 52 pismena zahtjeva za pomoć i isto toliko telefonskih, te da se uskoro očekuje medicinska oprema iz drugih zemalja.

– Od ponedjeljka oprema će biti raspodijeljena za osam naših jedinica Civilne zaštite, te našim ostalim ustanovama i preduzećima, kao i mjesnim zajednicama – kazao je Ramović.

Tagovi
Prikaži više

Related Articles

Odgovori

Back to top button
Close
Close